Mahmure

Galeri

Yemek

Yılbaşına özel Osmanlı pilavları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Patatesli Üzümlü Bademli Pilav

Malzemeler:

2 büyük bardak pirinç, basmati ya da yasmin

4-5 bardak su

4 patates

2 avuç kuru üzüm

1 avuç badem

Tereyağı

Tuz

Hazırlanışı: 2 büyük bardak pirinci diğer tariflerdeki gibi yıkayıp nişastasından arındırın. Büyük bir tencerede kaynayan bol suya (4-5 büyük bardak) pirinci atarak haşlayın, tencerenin ağzı açık olsun, arada bir karıştırın. Pirinç dişe gelene kadar haşlayın. Süzün ve bir kenara koyun. Sonra en geniş ve tercihen teflon pilav tencerenizde kısık ateşte az tereyağ eritin. 4 patatesi en fazla yarım santim kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesip, tencerenin dibine bitişik olarak dizin ve üstüne tuz serpin. Üstüne süzgeçteki tıkır pirinci yayın. Üstüne ufak parçalar halinde istediğiniz miktarda tereyağı koyun ve tuz serpin, patatesleri bozmadan üstten kaşıkla karıştırarak pirince yedirin. Ve yine pirincin üstüne, diyelim iki avuç kadar yıkanmış kuru üzüm koyun. Tencerenin ağzına temiz bir mutfak havlusu örterek kapağını kapatın, kısık ateşte 15-20 dakika, ardından çok kısık ateşte 20-25 dakika demlendirin.

Geniş, düz bir servis tabağına önce karıştırdığınız üzümlü pilavı koyun, üstüne tencerenin dibinde güzelce kızarmış olan patatesleri dizin, hoş bıraktığınız ortasına da bol tereyağıyla kavurduğunuz iri bademleri yerleştirin.

Kaynak:Harper’s Bazaar (Candan Kurdan)
3/3
8060
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.