Mahmure

Galeri

Yemek

Yılbaşına özel Osmanlı pilavları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kayısılı Pilav

Malzemeler:

10-15 kuru kayısı

2 bardak baldo pirinç

2 kaşık tereyağı

1 çay bardağı dolmalık fıstık

3 bardak kaynar su

Tuz

Hazırlanışı: Kayısıları iyice yıkayıp bir kasede bol sıcak suyla bekletin. (Eski tarz, ince ve sert kayısı kurularından değil, tombul ve yumuşak olanlardan kullanın.) Süzdükten sonra ince doğrayın. Fıstıkları yağsız tavada rengi dönene kadar hafifçe kavurun. Pirinci yıkayın ve geniş bir kapta bol kaynamış suyla yarım ila bir saat kadar bekletin. Bol suyla nişastası gidene kadar yıkayıp iyice süzün. Tereyağını eritip pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Kaynar suyu katın ve isteğinize göre tuz ekleyin, kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp çok kısık ateşe alın. Suyunu çektiğinde fıstıkla kayısıyı pilava ekleyip iyice karıştırın, tencerenin ağzına temiz bir havlu veya birkaç yaprak kağıt havlu örterek kapağı kapalı olarak demlendirin.
3/2
8044
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.