Mahmure

Galeri

Yemek

Yılbaşına özel Osmanlı pilavları

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kestaneli Pilav

Malzemeler:

1 köse kestane

1.5 bardak baldo pirinç

2.5 bardak kaynar su

2kaşık tereyağı

Tuz

Hazırlanışı: Kestaneleri çizdikten sonra közde ya da tavada, kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin, kabuklarını soyun ve elinizle kabaca parçalayın. Pirinci yıkayın ve geniş bir kapta bol kaynamış suyla yarım ila bir saat kadar bekletin. Bol suyla nişastası gidene kadar yıkayıp iyice süzün. Tereyağını eritip pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Kestaneleri ekleyip ısınana kadar karıştırın. 2.5 bardak kaynar su ile isteğinize göre tuzu da tencereye ekleyin. Pilav kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp çok kısık ateşe alın ve suyunu çekene kadar (10-15) dakika) pişirin. Ateşten aldığınızda bir kaşıkla iyice karıştırın ve tencerenin ağzına temiz bir havlu veya birkaç yaprak kağıt havlu örterek kapağı kapalı olarak demlendirin. (Kestane kebap sokak satıcılarından hazır alınarak bu tarif epey kolaylaştırılabilir!)
3/1
8161
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.