Mahmure

Galeri

Yemek

Yılbaşına özel hafif sütlü tatlılar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çikolata ve kayısılı mus (6 kişilik)

Malzemeler:

250 gram kuru kayısı

Yeteri kadar su

1 adet çubuk tarçın

2 paket (80’er gramlık) sütlü çikolata

4 adet yumurta

Bir buçuk kutu küçük boy krema

Yarım su bardağı tozşeker

4 adet kedi dili bisküvi

Tuz

Süslemek için: Kuru kayısı ve rendelenmiş çikolata

Hazırlanışı: Kayısıları derin bir tencereye alın. Üzerine su ve çubuk tarçın ekleyip 15 dakika haşlayın. Kaynadığında suyunu süzün. Çubuk tarçını alın ve blender’den geçirin. Çikolatayı benmari usulü eritip, soğuyunca üzerine yumurta sarılarını ekleyin. Çikolatalı karışımı tekrar ocağa koyup, 1-2 dakika daha karıştırın. Soğuyunca çırpılmış kremayı ilave edin. Ayrı bir yerde yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpın. Üzerine azar azar toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Çikolatalı karışıma, kırdığınız kedi dili bisküvileri ve yumurta aklarını ilave edin. Hazırladığınız kayısı püresini küçük kalıplara pay edin. Üzerlerine musu yerleştirin. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Kuru kayısı ve rendelenmiş çikolata ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
54277
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.