Yılbaşına özel hafif sütlü tatlılar
.
Bademli muzlu muhallebi (8 kişilik)
Malzemeler: 5 su bardağı süt2 yemek kaşığı tepeleme nişasta1 yemek kaşığı silme un 1 su bardağı toz şeker2 adet normal boy muz 1 Türk kahve fincanı toz badem (veya Hindistan cevizi)8-10 adet kakaolu bisküviHazırlanışı: Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla iyice ezip çırpnın. Sonra da dilimlenmiş muzları katıp yine ezip püre haline getirin. Üzerine kalan sütü ve şekeri ilave edin. Daha sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak (tel çırpıcıyı öneririm) muhallebiyi kaynayıncaya dek pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alın. Kaselere veya kup bardaklarına bisküvileri ufak ufak kırarak paylaştırın. Üzerlerine muhallebiyi paylaştırın. En üste badem veya hindistancevizi serpiştirip, dolapta soğutup servise sunun.
Krem Catalana
Malzemeler:200 ml süt¼ adet limon kabuğu rendesi1 adet tarçın çubuğu rendesi2 adet yumurtanın sarısı120 gram toz şeker3 gram nişastaHazırlanışı:Derin bir tencere içerisinde süt, limon kabuğu rendesi ve tarçın çubuğunu kaynatın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, toz şeker ve nişastayı karıştırın. İçerisine kaynayan sütten bir miktar alarak, iyice karıştırın ve kaynayan süte ilave edilin, koyulaşana kadar karıştırın. İçerisindeki tarçın çubuğunu alın. Bir kup bardağına alıp soğutun. Daha sonra bardağın kenarını kahverengi toz şeker ile pudingin üzeri de isteğe bağlı olarak kurabiye veya meyve ile süsleyin.
Çikolata ve kayısılı mus (6 kişilik)
Malzemeler:250 gram kuru kayısıYeteri kadar su1 adet çubuk tarçın2 paket (80’er gramlık) sütlü çikolata4 adet yumurtaBir buçuk kutu küçük boy krema Yarım su bardağı tozşeker4 adet kedi dili bisküviTuzSüslemek için: Kuru kayısı ve rendelenmiş çikolataHazırlanışı: Kayısıları derin bir tencereye alın. Üzerine su ve çubuk tarçın ekleyip 15 dakika haşlayın. Kaynadığında suyunu süzün. Çubuk tarçını alın ve blender’den geçirin. Çikolatayı benmari usulü eritip, soğuyunca üzerine yumurta sarılarını ekleyin. Çikolatalı karışımı tekrar ocağa koyup, 1-2 dakika daha karıştırın. Soğuyunca çırpılmış kremayı ilave edin. Ayrı bir yerde yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpın. Üzerine azar azar toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Çikolatalı karışıma, kırdığınız kedi dili bisküvileri ve yumurta aklarını ilave edin. Hazırladığınız kayısı püresini küçük kalıplara pay edin. Üzerlerine musu yerleştirin. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Kuru kayısı ve rendelenmiş çikolata ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Çilek toplu muhallebi (4 kişilik)
Malzemeler: Yarım kg çilek3 çorba kaşığı un4 su bardağı süt6 çorba kaşığı toz şeker1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu1 adet yumurta sarısı1 paket vanilyaÇok az margarinHazırlanışı: Çilekleri blender’den geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun. Süt, toz şeker, portakal kabuğu ve yumurta sarısını ilave edin. Bir telle çırparak koyulaşana kadar pişirin. Muhallebiyi ocaktan indirin. Vanilya ve margarinle, 1 kahve fincanı çilek püresini ekleyin. 5 dakika sürekli karıştırın. Islatılmış kalıplara muhallebiyi koyun. Bir gece buzdolabında bekletin. Diğer tarafta, kalan çilek püresini (dilerseniz 1 çorba kaşığı toz şekerle robotta çekebilirsiniz) dekoratif buz kalıplarına koyun. Buzlukta dondurun. Muhallebi ile birlikte servis yapın.