Mahmure

Galeri

Yemek

Yılbaşına özel hafif sütlü tatlılar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Krem Catalana

Malzemeler:

200 ml süt

¼ adet limon kabuğu rendesi

1 adet tarçın çubuğu rendesi

2 adet yumurtanın sarısı

120 gram toz şeker

3 gram nişasta

Hazırlanışı:Derin bir tencere içerisinde süt, limon kabuğu rendesi ve tarçın çubuğunu kaynatın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, toz şeker ve nişastayı karıştırın. İçerisine kaynayan sütten bir miktar alarak, iyice karıştırın ve kaynayan süte ilave edilin, koyulaşana kadar karıştırın. İçerisindeki tarçın çubuğunu alın. Bir kup bardağına alıp soğutun. Daha sonra bardağın kenarını kahverengi toz şeker ile pudingin üzeri de isteğe bağlı olarak kurabiye veya meyve ile süsleyin.
54060
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.