Mahmure

Galeri

Yemek

Yılbaşına özel hafif sütlü tatlılar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Bademli muzlu muhallebi (8 kişilik)

Malzemeler:

5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tepeleme nişasta

1 yemek kaşığı silme un

1 su bardağı toz şeker

2 adet normal boy muz

1 Türk kahve fincanı toz badem (veya Hindistan cevizi)

8-10 adet kakaolu bisküvi

Hazırlanışı: Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla iyice ezip çırpnın. Sonra da dilimlenmiş muzları katıp yine ezip püre haline getirin. Üzerine kalan sütü ve şekeri ilave edin. Daha sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak (tel çırpıcıyı öneririm) muhallebiyi kaynayıncaya dek pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alın. Kaselere veya kup bardaklarına bisküvileri ufak ufak kırarak paylaştırın. Üzerlerine muhallebiyi paylaştırın. En üste badem veya hindistancevizi serpiştirip, dolapta soğutup servise sunun.
54195
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.