Mahmure

Galeri

Yemek

Yılbaşı Sofrasında Tavuklu Lezzetler

Piliç Kievski (1 kişilik)

Malzemeler:

200 gram tavuk göğsü

4 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

1 çay kaşığı toz zencefil, beyaz toz biber ve tarhun

Pane için: Un, 4 yumurta, galeta unu

Kızartmak için: Ayçiçek yağı

Servis için:

Haşlanmış sebze (havuç, brokoli, brüksel lahanası, kabak)

Yarım haşlanmış patates

2 yemek kaşığı ıspanak püresi

1 tatlı kaşığı ekşi sos

Hazırlanışı:

Tavuk göğsü bıçakla ince açılır, parçalanmadan inceltilir. Zencefil, toz beyaz biber, tarhun ve tuz etin üstüne serpilir. Dövülmüş tavuk göğsünün ortasına yerleştirilen kievski yağı rulo şeklinde sıkı sıkıya sarılır ve kapaklı bir kap içinde buzdolabında 0 derecede muhafaza edilir. Buzdolabında en az 2 saat en çok 4 gün bekletilir. Hazırlanan kievski sırası ile un, yumurta, galeta unu, yumurta ve tekrar galeta
10820
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.