Mahmure

Galeri

Yemek

Yılbaşı Sofrasında Tavuklu Lezzetler

Kırmızı Biberli Tavuk (4 kişilik)

Malzemeler:

4 parça tavuk, derili

15 gr margarin veya tereyağı

500 gr soğan, ince doğranmış

1 diş sarımsak, ezilmiş

1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber

Tuz ve karabiber

150 ml tavuk suyu, kaynar halde

150 ml krema

Taze soğan

Hazırlanışı:

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. Soğan ve sarımsağı ekleyip güvecin kapağını kapatın. Yaklaşık 45 dakika, soğan ve sarımsak kahverengi bir püre haline gelinceye kadar, pişirin. Hafifçe ateşi yükseltin. Tavuk parçalarını, kırmızı biberi tuz ve karabiberi ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp yemeği fırında 45 dakika pişirin. Zaman zaman, tavuk kurumaya yüz tuttukça sıcak olarak tavuk suyundan ekleyin. Kremayı bir kapta ısıtın, ama kaynatmayın. Tavuğun üstüne döküp taze soğanla süsleyin ve servis yapın.
10842
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.