Mahmure

Galeri

Yemek

Yılbaşı Sofrasında Tavuklu Lezzetler

Barbekü Soslu Tavuk (4 kişilik)

Malzemeler:

4 adet tavuk budu

300 ml. barbekü sosu veya ketçap

500 gr. kereviz sapı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, şeker

1 tatlı kaşığı sirke

Hazırlanışı:

Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200° ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın. Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun; üzerlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin. Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun.Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.
11099
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.