Mahmure

Galeri

Yemek

Yılbaşı Sofrasında Tavuklu Lezzetler

Malzemeler:

4 adet 25 gramlık dana jambon

4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü

175 gr arpacık soğanı

Sosu için:

75 gr soğan

275 ml sek beyaz şarap

1 kokulu otlar buketi

1 tavuk suyu tableti

275 ml kaynar su

15 gr tereyağ

20 gr un

Garnitürü için:

125 gr brokoli

175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş)

Hazırlanışı:

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyun ve kübik bir şekle getirin. Jambonları tavuklara sarıp bohçalar yapın. Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipliğiyle tutturun. Uygun bir kaba alıp, 200 derece fırına soyduğunuz arpacık soğanlarıyla beraber atın. 35-40 dakika tavuklar pişinceye kadar fırınlayın.Bu arada sosu hazırlayın. Soğanı doğrayıp, kokulu otlar buketi ve şarapla beraber kaynatın. 10 dakika sonra buketi çıkartın. Tavuk suyu tabletini suda eritin. Tereyağını eritip unla karıştırın. Yavaş yavaş tavuk suyunu ve sonra da beyaz şarabı ilave edin. Kaynadıktan sonra sos koyulaşınca ocaktan alın. Sosu tavuğun üzerine döküp, 10 dakika kadar fırında pişirin. Bu arada garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri buharda haşlayın ve servis yapın.
10840
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.