Mahmure

Galeri

Yemek

Yılbaşı Sofrası İçin Sıra Dışı Tarifler!

Fırınlanmış ıspanaklı enginarlı dip

Malzemeler:

2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş ince doğranmış sarımsak, 300 gram ayıklanmış, yıkanmış, ince doğranmış sarımsak 100 gram Ezine peyniri 1/3 su bardağı toz parmesan ½ mayonez 2/3 su bardağı labne peyniri 100 gram dört parça halinde kesilmiş enginar kalbi, Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin. Ispanağı ekleyip 4-5 dakika sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ispanağı ateşten alıp, enginar kalbini, Ezine peynirini ve parmesan peynirinin yarısını ilave edin. Karışım ılındıktan sonra labne peyniri ve mayonezi de ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Servis etmek için karşımı bir fırın kabına aktarın. Kalan parmesan peynirini üzerine serpin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında, üzeri hafifçe kızarana kadar, 10 – 15 dakika fırınlayın. Tortilla cipsleri ya da taze baget ekmek dilimleri ile servis edin.
49382
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.