Mahmure

Galeri

Yemek

Yılbaşı Akşamı İçin Patlamış Mısır Tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Patlamış mısır pastası

Malzemeler:

1 adet sade hazır pandispanya 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı cin mısırı

Kreması için:

2 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı un 1 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı tereyağı 2 paket vanilya

Karamel için:

4 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı su

Süslemek için:

10-15 adet antepfıstıklı draje

Hazırlanışı:

Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için, bir tencereye süt, tozşeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Tozşekeri süte ekleyip eritin. Pandispanyanın her iki parçasını da sütle ıslatın. Alt parçayı bir tabağa alın. Kremanın yarısını pandispanyanın üzerine dökün. Kekin üst parçasını yerleştirin. Kalan kremayı üzerine döküp her tarafını kaplayın ve buzdolabında 3- 4 saat bekletin. Patlamış mısırı hazırlamak için, geniş bir tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı alın. Üzerine 2-3 adet mısır tanesi ekleyin ve kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Mısırlar patlayınca kalan mısırı tencereye döküp kapağını kapatın. Arada bir tencereyi sallayarak mısırı patlatın ve kenara alın. Karamel için, geniş bir tavaya tozşeker ve suyu alın. Orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Şeker köpürüp kahverengine dönüşünce ocaktan alın. Patlayan mısırı tavaya ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde pastanızı süsleyin. Antepfıstıklı drajeleri de ekleyip servis yapın.
88862
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.