Mahmure

Galeri

Yemek

Yılbaşı Akşamı İçin Patlamış Mısır Tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Karamelli mısır patlakları

Malzemeler:

1 çay bardağı cin mısırı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı su 2 çorba kaşığı renkli pasta şekeri 2-3 dal nane

Hazırlanışı:

İçine zeytinyağı koyduğunuz büyük bir tencereyi ocağa oturtun. 2-3 adet mısır tanesini tencereye atın. Mısırlar patlayınca tüm mısırı tencereye ilave edin. Arada bir tencereyi sallayarak mısırları patlatın. Ayrı bir tencereye tozşeker ve suyu koyun. Orta ateşte tozşeker köpürünceye kadar pişirip karamel hazırlayın. Ocaktan alın ve iki dakika karıştırarak soğutun. Karameli ve pasta şekerini mısırların üzerine döküp karıştırın. Arzunuza göre kaplara alıp soğutun. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
88865
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.