Mahmure

Galeri

Yemek

Yeni yıla yakışan “şık” lezzetler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Fırında Hardallı Dana Sırtı, Baklava Yufkasında Ciğerli Çerkez Tavuğu ile(4 kişilik)

Malzemeler:

1 kemikli dana pirzola bütün(800 gr.)

1 yemek kaşığı tuz

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tane karabiber

1 yemek kaşığı toz hardal

200 gr zeytinyağı

2 adet defne yaprağı

3 dal taze kekik

Yapılışı: Dana pirzola bütün olarak hazırlanır. Kemiği 25 cm. uzunluğunda bırakılarak etleri temizlenir. Toz hardalla her tarafı ovulan dana pirzola diğer malzemeler ile birlikte bir gün bekletilir. Geniş bir kapta her tarafı hızlı bir şekilde 2-3 dakika kızartılır. İlk önce 200 derecede 15 dakika pişirilir. Daha sonra 1.30 dakika 150 derecede pişirilir.Fırından alındıktan 20 dakika sonra servis edilir.
14701
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.