Mahmure

Galeri

Yemek

Yeni yıla yakışan “şık” lezzetler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Baklava Yufkasında Ciğerli Çerkez Tavuğu

Malzemeler:

200 gr. istiridye mantarı

4 yemek kaşığı krema

2 yemek kaşığı ceviziçi

100 gr. Ciğer

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

4 adet baklava yufkası(30X30 cm. çapında)

4 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Tavada tereyağının yarısı eritilir ve ince doğranmış soğan ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra mantar ve ince doğranmış ciğer katılır.3-4 dakika beraber kavrulur. Tuz, biber ve krema ilave edilip, bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra ceviziçi ilave edilerek karıştırılır. Baklava yufkası yuvarlak 30X30 cm. çapında kesilir. Hazırlanan iç malzemeden yufkanın ortasına konulur. Yufka iki tarafından tutularak birleştirilir. Fırın tepsisine alınarak üzerinde kalan tereyağı gezdirilir. 180 derecede 10 dakika fırında bekletilip kızardıktan sonra fırından alınır. Servis tabağına pirzolanın yanına konulur. Sıcak olarak servis edilir.
14698
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.