Mahmure

Galeri

Yemek

Yeni yıla yakışan “şık” lezzetler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Kireç Kaymağında Ve Helvacı Kabağında Hünkar Muhallebesi (4 kişilik)

Malzemeler:

600 gr bal kabağı(kare şeklinde 10 cm yüksekliğinde kesilecek)

300 gr. Toz şeker

1 su bardağı su

2 adet karanfil

Not: Önceden soyulan kabak 2 saat kireç suyunda bekletilir. Süzdürülür ve yıkanır.

Hünkar Muhallebi

Malzemeler:

200 gr. Süt

40 gr. Nişasta

75 g. Toz şeker

1 yemek kaşığı file fıstık

Yapılışı

Tencerede süt,şeker ve fıstık karıştırılır, kaynamaya bırakılır.Ayrı bir kapta nişasta su ile ezilir.Ezilen nişasta süte yedirilir.Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır.İçi boşaltılan kabağın ortasına muhallebi doldurularak soğumaya bırakılır.
14681
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.