Yaza özel hafif tarifler
Kaymaklı ayva tatlısı
Malzemeler:
3 ayva, 1 su bardağı toz şeker, 6 karanfil, 1 su bardağı su, 50 gr loğusa şekeri,
İç harcı için:
2 elma, Yarım su bardağı tozşeker
Üzeri için:
250 gr kaymak, Yarım su bardağı ceviz
Hazırlanışı:
Ayvaların kabuklarını soyun. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş elmalara yarım su bardağı tozşeker ekleyip karıştırın. Ayvaların suyunu süzüp bir fırın tepsisine yan yana dizin. Elmalı iç malzemeyi ayvaların ortalarına paylaştırın. Karanfilleri üzerine ilave edin. Bir su bardağı toz şekeri ayvaların üzerine serpiştirin. Lohusa şekerini bir su bardağı suda eritin. Tepsiye ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Ayvaların kızarması için önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika daha pişirin. Kaymağı ayvaların üzerine paylaştırın. Cevizle süsleyip servis yapın.
Malzemeler:
3 ayva, 1 su bardağı toz şeker, 6 karanfil, 1 su bardağı su, 50 gr loğusa şekeri,
İç harcı için:
2 elma, Yarım su bardağı tozşeker
Üzeri için:
250 gr kaymak, Yarım su bardağı ceviz
Hazırlanışı:
Ayvaların kabuklarını soyun. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş elmalara yarım su bardağı tozşeker ekleyip karıştırın. Ayvaların suyunu süzüp bir fırın tepsisine yan yana dizin. Elmalı iç malzemeyi ayvaların ortalarına paylaştırın. Karanfilleri üzerine ilave edin. Bir su bardağı toz şekeri ayvaların üzerine serpiştirin. Lohusa şekerini bir su bardağı suda eritin. Tepsiye ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Ayvaların kızarması için önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika daha pişirin. Kaymağı ayvaların üzerine paylaştırın. Cevizle süsleyip servis yapın.
Yayın tarihi: 28.06.2010

YORUMLAR
ama yazın brokoli olmuyor ne yazık ki :(
burcu 02.07.2010 13:01:23