Yaz Meyvelerinden Yapabileceğiniz Pratik Tatlılar
.
Birbirinden renkli yaz meyveleri lezzetli tatlılar yapmak için de ideal seçenekler sunuyor. İşte yaz meyveleriyle yapabileceğiniz pratik tatlılar...Kaynak Fotoğraflar: Alamy, Hürriyet
Fırında Şeftali Tatlısı
Kabuklarını soyup dilimlediğiniz şeftalileri fırınlayıp bal ile süsleyerek ve yanında lor peynirle hafif ve pratik bir tatlı elde edebilirsiniz. Mantarın 7 Enfes Hali
Meyveli Kuplar
Bu tarifi istediğiniz taze meyve ile yapabilirsiniz. İrmik, nişasta, vanilya ve süt ile pişireceğiniz muhallebi üzerine şeftali, kayısı, elma gibi posalı bir meyvenin püresini gezdirerek pratik meyveli kuplar elde edebilirsiniz. Kinoanın 10 Enfes Hali
İncirli Smoothie
2 adet taze incir ve 1 su bardağı kefir/yoğurt/sütü blender’den geçirip meşrubat bardağında tarçın ile süsleyip pipet ile içebilirsiniz. Brokoliyle Yapılan Şahane 5 Yemek Tarifi
Kavunlu Dondurma
Su içeriği fazla olan meyvelerden kavun dondurulmaya uygundur. Dilimlenmiş ve dondurulmuş kavun dilimleri ile bir parça bal ve az suyu blender’de karıştırıp tekrar dondurarak pratik bir dondurma elde edebilirsiniz. Soğuk Havalarda İçinizi Isıtacak Tatlılar
Elma Cipsi
Elmaları kabukları soyulmuş halde ince daireler halinde kesin. Yağlı kağıt üzerinde kuruyana dek fırınlayın ve lezzetli elma cipsleri elde edin. Balkabağının 5 Lezzetli Hali
Çilekli Pralin
Çilekleri temizleyip halka halka kesin. Benmari usulü eritilmiş olan bittere, sütlü veya beyaz çikolataya bandırıp yağlı kağıt üzerine dizin. Birkaç saat dolapta bekletip dondurun. Çilekli pralinler hazır. Yılbaşı Sofranıza Yakışacak 20 Meze Tarifi
Ananaslı Magnolia
Bir top vanilyalı dondurma, bir dilim ananas, bir top vanilyalı dondurma, bir dilim ananas şeklinde pratik bir magnolia tatlısı oluşturabilirsiniz. Partilerinizi Şenlendirecek 4 Tarif
Fondü
Çilek, kivi, dut, şeftali gibi istediğiniz her türlü meyveyi dilimleyip yanına hazırlayacağınız benmari usulü erimiş çikolata ile kolayca meyveli fondü hazırlayabilirsiniz. Sıkıcılıktan Uzak 4 Brokolili Tarif
Vişneli Fit Tatlı
Yulaf ezmesi, süt ve nişastayı pişirerek muhallebi kıvamında bir karışım elde edin. Kup bardaklarına paylaştırıp üzerine vişne jölesi gezdirebilirsiniz. Jöle için yapmanız gereken çekirdekleri alınmış vişneleri robottan geçirip nişasta ile koyulaşana kadar pişirmek. Dilerseniz kiraz ile de yapabilirsiniz.