Mahmure

Galeri

Yemek

Yaz davetleri için lezzetli yemek tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
ATIŞTIRMALIK MANTI

Malzemeler
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı süt
• 3 yemek kaşığı su
• Aldığı kadar un
• Riviera zeytinyağı
• Yarım kilo kıyma
• 1 orta boy, küp küp doğranmış soğan
• Tuz
• Pul biber
• Karabiber

Sos için
• 4 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• Kızartmak için ayçiçek yağı veya pamuk yağı

Yapılışı
Derin bir kapta yumurta, süt ve suyu karıştırın. Azar azar un katarak hamur yapın. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika kadar bekletin. Bir tavada soğanı kavurun, kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyin. Kıymayı, tam pişmeden ocaktan alın. Hamuru açın, bir çay bardağının ağzıyla kesin. İçine, etli karışımdan bir çay kaşığı kadar koyun. Hamuru ikiye katlayın ve kenarlarını yapıştırdıktan sonra hamuru iki ucundan ters çevirerek birleştirin. Derin bir tavada veya fritözde yağı kızdırın. Hazırladığınız mantıyı içinde kızartın. Sos için, tüm malzemeleri karıştırın, mantıyı sosla birlikte servis yapın.

TARİF: Jale Balcı / Aperitif Mönüler kitabından
118470
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.