Mahmure

Galeri

Yemek

Yaz davetleri için lezzetli yemek tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
KABAKLI RULO

Malzemeler
• 2 adet uzun kabak (dış kısım için)
• 500 gr. rendelenmiş kabak
• 25 gr. tereyağı
• 4 adet yumurta (beyazı ve şansı ayrılmış)
• 2 yemek kaşığı parmesan peynir
• 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
• 1 çorba kaşığı mısır nişastası
• Tuz ve karabiber

İç malzemesi
• 250 gr. mantar
• 1 adet soğan
• 1 yemek kaşığı un
• 1 çay bardağı süt
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz ve karabiber

Yapılışı
İki kabağın kabuklarını hafif kazıyın ve kabakları uzunlamasına ince ince dilimleyin. Üzerlerine fırça ile sıvıyağ sürün ve kabakları teflon tavada kızartın. Üzerlerine tuz serpin. Diğer kabakları rendeleyin, tereyağı ile rengi pembeleşelene kadar kavurun. Bir kapta yumurta sarılarını, tuzu ve karabiberi çırpın. Ayrı bir kapta yumurta akları kar gibi olana kadar çırpın. Kabak, yumurta sarısı, parmesan peyniri, ince kıyılmış maydanoz ve nişastayı kanştrın. Ardından yumurta aklarını ilave edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. Fırında 10-15 dakika pişirin. Soğanı rendeleyin ve zeytinyağında soteleyin. İnce dilimlenmiş mantarları ilave edin ve üzerine un serpin ve karıştırın. Süt, tuz ve karabiberi ekleyin ve kaynamaya başladıktan bir dakika sonra pişirme işlemini sonlandırın. Pişen kabaklı hamurun kenarına, yerleştirin ve rulo şeklinde sann. Diğer yüzeyine ise kızarmış kabaklan sarın. Hazırladığınız kabak ruloları alüminyum tolyoya sarın ve buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Daha sonra dilimleyerek servis edin.

TARİF: Tülin Doğruer /Hayat Dolu Sofralar kitabından
118342
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.