Mahmure

Galeri

Yemek

Yaz davetleri için lezzetli yemek tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
ZEYTİNYAĞLI KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Malzemeler
• 20-25 adet kabak çiçeği
• 4 adet orta boy rendelemiş soğan (rendenin iri tarafını kullanın)
• 11er çiçek için 1 yemek kaşığı pirinç
• Yarım demet nane
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı Kabak çiçeklerinin ortasındaki çiçek tohumlarını çiçekleri zedelemeden çıkarıp su dolu kabın içersine atın. Tüm dolma malzemelerini çiğden hazırlayıp karıştırın. Suyun içinden hafifçe silkerek aldığınız çiçekleri tatlı kaşığı yardımı ile fazla doldurmadan tam ortasını kaplayacak şekilde tek tek hazırlayın. Doldurduğunuz dolmaları geniş, yayvan pilav tenceresine yatık ve sık yerleştirin. Üzerini tencere ebadında tabakla kapatıp üç su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını da kapatın. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Dolmaları soğuduktan sonra servis tabağına boşaltın.

TARİF: Point Hotel Barbaros
119126
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.