Mahmure

Galeri

Yemek

Yaz davetleri için lezzetli yemek tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
MERCİMEK FAVA

Malzemeler
• 1 su bardağı kırmızı mercimek
• 2 bardak su
• 6 baş sarımsak
• 1/4 su bardağı zeytinyağı
• 1/4 su bardağı limon suyu
• Tuz
• 1.5 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı pul biber
• Üzeri için sızma zeytinyağı

Yufka ile çubuklar için
• 1 yufka
• 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
• 2 çay kaşığı pul biber
• 1 çorba kaşığı çörekotu

Yapılışı
Sarımsakları 30 dakika pişirin. Kabuklarından hafifçe sıkarak içlerini çıkartın. Mercimekleri su ile birlikte orta ateşte kaynatın. Suyunu çekince ocaktan alın. Blender'dan geçirin. Sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz kimyon, pul biber ekleyip karıştırın. Bir servis kabına aktarın ve kurumaması için üzerini zeytinyağı ile kaplayın. Yufka ile çubuk hazırlamak için fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Yufkayı 5X5 cm ölçülerinde karelere bölün. Tereyağının içine pul biber ve çörekotu ekleyerek yufkaların bir yüzüne sürün ve rulo şeklinde sarın. 15 dakika pişirin.

TARİF: Gamze Bursa / Net 425 g kitabından
118332
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.