Yaz Aylarının Gözdesi: Karpuzlu Tarifler
.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte karpuz sofralarda yerini çoktan aldı! Karpuzu dilim dilim yemekten sıkılanlara müjdemiz var! Serinletici, hararet giderici ve bir o kadar da faydalı karpuzun 8 enfes halini bir araya getirdik.İşte karpuzun serinliğini doya doya hissedeceğiniz görüntüsüyle de iştah kabartan karpuzlu 8 lezzet…
Çorbanın Karpuzlusu da Varmış: Karpuzlu Soğuk Çorba
Malzemeler:•4 bardak kesilmiş çekirdeksiz karpuz•2 çorba kaşığı limon suyu•2 yemek kaşığı lime suyu•1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze nane •1 çorba kaşığı bal•1/4 çay kaşığı toz zencefil•Süzme yoğurt•Taze nane yapraklarıTarif:•Mutfak robotuna karpuzu, limon ve lime suyunu, kıyılmış nane yapraklarını, balı ve zencefili ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana dek çalıştırın.•Kapağını kapatarak buzdolabında 2-4 saat dinlendirin.•Servis tabaklarına bir kepçe karpuz çorbasını koyun. Her servis için de yanında 1 kaşık süzme yoğurdu nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.•İç ferahlatır, afiyet olsun!Tarif: bhg.com
Enfes Bir Atıştırmalık: Karpuzlu Peynirli Lezzet Dilimleri
Malzemeler:•1 su bardağı balzamik sirke•2 yemek kaşığı kahverengi şeker•16 adet karpuz topları•Feta peyniri•2 adet salatalık•16 adet nane yaprakları•16 adet küçük şişTarif:•Bir tencerede balzamik sirkeyi ve kahverengi şekeri şurup kıvamına gelene dek kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın.•Küçük boy dondurma kepçesi ile karpuzdan minik toplar çıkartın.•Karpuza eşit olacak şekilde salatalıkları halka halka dilimleyin.•Feta peynirlerini de salatalık ve karpuz boyutlarında küp şeklinde kesin.•Sırasıyla salatalık, feta peyniri, nane yaprağı ve mini karpuzları kürdanlara geçirin.•Servis tabağına aldıktan sonra üzerine balzamik sirkeyi şeritler halinde gezdirin.•Mini lezzet, afiyet olsun!Tarif: eisforeat.com
Çocukluğumuzun Vazgeçilmezi: Buzaparmağın Karpuzlusu
Malzemeler:•2 su bardağı çilek•2 su bardağı doğranmış karpuz•1/3 fincan + 1 çorba kaşığı Agave şurubu•Poposicle kalıplarıTarif:•Mutfak robotuna karpuz, çilek ve Agave nektarını ekleyerek meyveler pürüzsüz bir hal alana kadar çalıştırın.•Hazırladığınız karışımı popsicle kalıplarına dökün ve dondurucuda yaklaşık 6 saat bekleterek dondurun.•Yarım karpuzun içini alıp buz ve nane yaprakları eşliğinde kalıptan çıkardığınız karpuzlu çilekli buzparmaklarını dizerek servis edin.•Tadına doyum olmaz, afiyet olsun!Tarif: recipes.sparkpeople.com
Cheesecake’nin En Pembe Hali: Karpuzlu Cheesecake
Cheesecake tabanı için;•3 adet yulaflı bisküvi•75 gram tereyağıKreması için;•750 gram labne peyniri•250 ml. krema•125 gram pudra şekeri•1 tatlı kaşığı limon suyuKarpuz sos için;•3 büyük dilim karpuz•2 yemek kaşığı pudra şekeri•1,5 yemek kaşığı mısır nişastasıTarif:•Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde kırın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile mutfak robotunda hamur haline gelene kadar karıştırın.•Tabanını yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli kek kalıbına hamurunu yayın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin ve bastırın. Kıvam alması için kısa bir süre buzdolabında bekletin.•Pudra şekeri, labne peyniri, krema ve limon suyunu mikser yardımıyla, yüksek devirde pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.•Kelepçeli kek kalıbında bulunan bisküvi katı üzerine hazırladığınız krema karışımını eşit olarak yayın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra streç film ile kaplayıp, buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin.•Karpuz sos için; çekirdeklerini ayıkladığınız karpuz dilimlerini bir mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin.•Küçük bir sos tenceresine aldığınız karpuz püresini mısır nişastası ve pudra şekeri yardımıyla kısık ateşte hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp sürekli karıştırarak soğutun.•Dolapta soğumakta olan cheesecake'i dışarı alın. Üzerini ikinci bir kat olarak karpuz sosla kaplayın. Streç filmle kaplayıp soğuması için yeniden buzdolabına kaldırın.•Kıvam alan cheesecake'i keskin bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra servis edin. Afiyet olsun!Tarif: Alp Tuncer
Karpuz ve Bulgur Bir Tarifte: Karpuzlu Tabule
Malzemeler:•1 bardak bulgur•1 su bardağı kaynar su•2 bardak karpuz (küçük küpler halinde doğranmış)•1 salatalık (küp küp doğranmış)•2 su bardağı taze maydanoz•1 bardak doğranmış taze nane•1/4 bardak doğranmış yeşil soğan•2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu•3 yemek kaşığı zeytinyağı•Sirke•Tuz•KarabiberTarif:•Geniş bir kapta bulgur ve kaynamış suyu birleştirin ve üzerini kapatın. Bulgur tüm suyu eminceye kadar yaklaşık yarım saat bekletin.•Dinlenmiş bulgura küp küp doğranmış karpuz ve salatalıkları, ince ince kıyılmış nane ve yeşil soğanları da ekleyerek iyice harmanlayın.•Küçük bir kavanoza limon suyu, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Kapağını kapatarak sallayın. Karışımı karpuzlu tabulenin üzerine dökün ve güzelce karıştırın.•Damak zevkinize göre limon suyu, tuz ve karabiber oranının artırabilirsiniz.•Çok nefis, afiyet olsun!Tarif: turniptheoven.com
Buz Gibi: Karpuz Sorbe
Malzemeler:•¾ su bardağı su•2/3 su bardağı şeker•6 su bardağı karpuz•3 yemek kaşığı taze limon suyuTarif:•Bir tencereye su ve şekeri ekleyerek orta sıcaklıkta kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Pişen karışımı oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında bir saat bekletin.•Mutfak robotuna karpuz ve limon suyunu ekleyin, pürüzsüz bi kıvam elde edene dek karıştırın. Karpuz parçalarını hissetmek istiyorsanız mutfak robotunu daha az çalıştırın.•Şekerli karışımı karpuza karıştırın.•Sorbu bir metal tabak üzerine dökün ve dondurucuya koyun. Yaklaşık yarım saat sonra buz kristalleri oluştuğunda karışımı güzelce karıştırın. Karışım donana kadar bu işlemi 20 dakikada bir tekrarlayın.•Sorbenizi minik karpuz dilimleri eşliğinde servis edin. Afiyet olsun!Tarif: a-kitchen-addiction.com
İç Ferahlatır: Karpuzlu Limonata
Malzemeler:•6 su bardağı karpuz (küp küp doğranmış)•¼ bardak ahududu•1 bardak su•⅓ bardak şeker•Yarım fincan limon suyuTarif:•Karpuzu, ahududuyu ve suyu mutfak robotuna ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.•Hazırladığınız karışımı süzgeçten geçirerek süzdürün.•Süzülen karışıma şeker ve limon suyunu ekleyerek çözülene dek karıştırın.•Yaklaşık 1 saat buzdolabında soğutun.•Mini karpuz dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz, afiyet olsun!Tarif: oukosher.org