Mahmure

Galeri

Yemek

Yapımı kolay el açması börekler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Pırasalı börek

Malzemeler:

Yarım kg pırasa

1 orta boy soğan

2 yemek kaşığı kıyma

1 yemek kaşığı salça

4 su bardağı un

1 çorba kaşığı maya

Tuz

Su

Yapılışı: Soğanı doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvıyağını ısıttığınız tavaya ekleyin. Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyin ve ardından salçayı da ekleyerek bir süre kavurun. Özellikle yeşil yapraklarından kestiğiniz pırasayı küçük bir şekilde doğrayın ve tavaya ekleyerek kavurun ve soğumaya bırakın.

Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin ve unun üzerine ekleyin. Tuzunu ve suyunu ayarlayarak çok yumuşak olmayan, poğaça hamuruna benzer yani şekillendirebileceğiniz kıvamda bir hamur elde edin. Hamurunuzu şekillendirmeye geçin.

Hamuru iki eşit parçaya bölün ve parçalardan birini alarak oklava yardımı ile daire şeklinde açın. Açmış olduğunuz hamurun üzerine 2 yemek kaşığı kadar yumuşak margarinden sürün. Hamuru pizza dilimi şeklinde 8 parçaya ayırın. Burada önemli bir nokta var: Dilimleri tamamen kesmiyorsunuz, hamurun orta kısmında çay bardağından biraz büyük bir kısmı bütün olarak kalıyor.

Yani dilimler birbirinden ayrılmıyor. Tıpkı çiçek gibi ortası yuvarlak biçimde birleşik ama yaprakları ayrılıyor. Kesme işlemini tamamladıktan sonra çiçeğin yapraklarına benzettiğiniz kısımları üst üste gelecek şekilde ortada birleştirin. Oluşan yeni şekli tekrar açarak yağlanmış tepsiye döşeyin. Hamurumuzu bu şekilde yapmanızın nedeni böreğinizin kat kat olmasını sağlamak.

İç malzemesini tepsiye koyduğunuz hamurun üzerine yayın ve kalan hamur parçasını da diğer hamur gibi aynı işlemlerden geçirerek. En üst katı da ekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 220 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
102704
YORUMLAR

bu tarifler iştah açıcı

neslişah 05.01.2011 19:37:05
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.