Mahmure

Galeri

Yemek

Yapımı kolay el açması börekler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Boşnak böreği

Malzemeler:

1 kilo un

Bir yumurtanın sarısı

Bir fincan sıvı yağ

Tuz

İç malzemesi:

Peynir ve maydanoz

Yapılışı: Unun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden her birini tabak büyüklüğünde açalım. Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim.

Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım. Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir. Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim. Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim.Yufkayı rulo şeklinde saralım. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim. Küçük kareler olacak şekilde tepside keselim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 220 derece fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.
102969
YORUMLAR

bu tarifler iştah açıcı

neslişah 05.01.2011 19:37:05
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.