Mahmure

Galeri

Yemek

Yapımı kolay el açması börekler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Katlı üçgen el açma börek

Malzemeler:

1 yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı sirke

Biraz tuz ve un

İç malzemesi:

Peynirli, kıymalı veya istediğiniz herhangi bir içle yapabilirsiniz. Ispanaklı ve peynirli içi karıştırarak birlikte deneyebilirsiniz.

Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırın, yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 27 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açarak ve açtıklarınızın arasına bol nişasta serperek hepsini üst üste koyun. 27 'si de bitince, 3 'er tanesini alıp nişasta serperek merdane ile açın.

Çok büyük açılmıyor; yaklaşık 30 cm çapında bir yuvarlak oluyor. Açma işlemi bitince arasını sıvı yağ ile yağlayıp kare olacak şekilde kapatın ve 4 eşit kareye bölün. Her bir karenin içini koyup kapatın. Bu şekilde 36 adet börek oluyor. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayıp üzerine çok az sıvı yağ sürerek, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
102731
YORUMLAR

bu tarifler iştah açıcı

neslişah 05.01.2011 19:37:05
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.