Mahmure

Galeri

Yemek

Yapımı kolay el açması börekler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Peynirli el açması kolay börek

Malzemeler:

5 su bardağı un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı su

Tuz

İç malzemesi:

Peynir

Yarım demet maydanoz

İsteğe bağlı 3 dal yeşil soğan

Yapılışı: Bütün malzemeler yumuşak bir hamur haline getirilir. Yarım saat dinlenmeye bırakılır.16 parçaya ayrılır. Hepsi tek tek servis tabağı büyüklüğünde açılır ve araları sıvı yağ ile yağlanır. 8'erli olarak 2 takım yufka olacak şekilde yağlanarak hazırlanır.

İlk açılan 8'li grubu elimizde yavaş yavaş her tarafından çekerek tepsi büyüklüğünde açıyor ve yağlanmış tepsiye seriyoruz. İçerisine hazırladığımız içi ekleyip, üzerine 2. takım yufkayı da elimizle açarak seriyoruz; istediğimiz büyüklük ve şekilde kesiyoruz. Üzerini sıvı yağ ile yağlayıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
102698
YORUMLAR

bu tarifler iştah açıcı

neslişah 05.01.2011 19:37:05
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.