Mahmure

Galeri

Yemek

Yapımı kolay el açması börekler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Patatesli el böreği

Malzemeler:

4 bardak un, su ve tuz

3 iri patates

Bir havuç

Biraz salça

Bir iri soğan

Yağ

Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

Üstü için:

Bir yumurta sarısı, biraz çörek otu ve açmak için sıvı yağ

Yapılışı: Un, su ve tuzla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 15 dk bir kenarda dinlendirin. Diğer tarafta içi için, tüm malzemeleri başta soğan olmak üzere, sırayla havuç ve patatesleri soteleyip ve baharatlarını da katarak soğuması için serin bir yerde bekletin. Hamuru bezelere ayırıp açın.

Üstünü yağlayıp elinizle çekiştirerek inceltin, merak etmeyin üstünü tümüyle yağladığınız için elinizle hafifçe çekerseniz kolayca incelecektir. Ortasına harcı koyun ve rulo yapıp sarın. En üstüne yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin. 180-200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Biraz bekletin dinlensin ve servis edin.
102999
YORUMLAR

bu tarifler iştah açıcı

neslişah 05.01.2011 19:37:05
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.