Mahmure

Galeri

Yemek

Yakut taneli narlı tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Narlı Kalp Pasta (6 kişilik)

Malzemeler:

1 adet nar

1 paket(80 gram) bitter çikolata

2 çorba kaşığı şekersiz krema

2 adet yumurta

Yarım su bardağı tozşeker

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağından bir parmak eksik un

1 paket vanilya

1 kahve kaşığı kabartma tozu

Krema için:

1 paket kaymak

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı süzme yoğurt

3-4 çorba kaşığı pudra şekeri

1 kahve kaşığı vanilya

Yarım olgun mango

Keki ıslatmak için: Nar şerbeti

Hazırlanışı: Çikolatayı krema ile birlikte benmari usulü eritin.Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarıları tozşeker ve sıvıyağla iyice çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Üzerine eritilmiş çikolatayı katıp karıştırın.Yumurta akını ayrı bir yerde kar haline gelinceye dek çırpın. Metal bir kaşıkla kek karışımına ilave edin.

Kalp şeklindeki bir kalıbı yağlayıp, hazırladığınız karışımı kalıba dökün, önceden ısıtılmış 170 derece fırında bir kürdanla kontrol ederek (keke bir kür¬dan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş de-mektir) yaklaşık 40 dakika pişirin. Krema için kaymağı sütle çırpın. Üzerine süzme yoğurt, pudra şekeri ve vanilya ilave edin. Pişen keki nar şerbeti ile ıslatın. Ser¬vis tabağına alıp üzerine krema sürün. Nar taneleri ve mango dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
20468
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.