Mahmure

Galeri

Yemek

Vejeteryanlar için en lezzetli 10 yemek!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Börülce

Malzemeler

1 kg börülce
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy havuç
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
1 adet kesme şeker
Yeteri kadar tuz
Yarım demet dereotu (üzeri için)

Yapılışı

Bir tencereye sıvıyağı koyup, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip, birkaç dakika soteleyin. Daha sonra rendelenmiş havucu da ekleyip, birkaç dakika daha sote edin. Tuzu ve şekeri ekleyin. Ardından 2 bardak suyu koyup 45 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
72283
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.