Mahmure

Galeri

Yemek

Vejetaryen mutfaktan 3 farklı reçete!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Köri soslu tatlı patates & nohut güveç

Malzemeler:

½ yemek kaşığı kanola yağı, 350 gr soğan, ince ince doğranmış, 2 adet yeşil biber, ½ yemek kaşığı köri tozu, ½ yemek kaşığı kimyon, ½ yemek kaşığı tuz, 1 kalıp düşük sodyumlu sebze suyu, 1 kg tatlı patates ya da balkabağı, kabukları, ayıklanmış, 1,5 cm kalınlığında kesilmiş, 500 gr nohut, 1 bardak light Hindistan cevizi sütü, 60 gr kişniş, Yarım tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Orta derecede geniş bir tencerede yağı ısıt. Soğan ve yeşil biberi içine dök ve kızarana kadar yaklaşık sekiz dk pişir. Köri sosu, kimyon ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip iki daha pişir. Sebze suyu tableti ve tatlı patatesleri ekleyip ısıyı yükselt. Kapağını kapatarak yaklaşık 15 dk; tatlı patatesler yumuşayana kadar kaynat. 250 gr patatesi tencereden alarak bir kaşık yardımıyla püre haline getir. Ezilmiş patatesleri tekrar tencereye koy ve ateşi kısarak beş dakika daha kaynat. Daha sonra nohut, Hindistan cevizi sütü, kimyon ve karabiberi de içine atarak bir, iki dakika daha pişir. Daha sonra geri kalan tuzu ekle.

Servis başına: 315 kalori, 10 gr yağ, 50 gr karbonhidrat, 576 mg sodyum, 11 gr lif, 8 gr protein

Taktik: Düşük sodyumlu sebze suyu tableti bulamazsan, 500 gr’lık normal bir sebze suyu tabletini iki bardak su ile karıştırarak kullanabilirsin.
24782
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.