Mahmure

Galeri

Yemek

Urfa tatlıları: Şıllık, paliza, tahinli katmer

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Urfa Tahinli Katmeri

Malzemeler:

1 çorba kaşığı sıvıyağ

5 su bardağı un

Yeterince su

Tuz

İçi için:

1/2 paket margarin

3 çorba kaşığı tahin

Hazırlanışı: 5 su bardağı unu genişçe bir kaba alalım. Una bir tutam tuz ilave edelim. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim. Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalım.

Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim.

Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım. Bütün rulolar bitene dek devam edelim. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım.
44904
YORUMLAR

silligi denemenizi tavsiye ederim cok guzel oluyor

anjelia 05.02.2010 15:16:58
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.