Mahmure

Galeri

Yemek

Urfa tatlıları: Şıllık, paliza, tahinli katmer

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Katmer

Malzemeler:

150 gr un

1 çay bardağı su

1 çay bardağı tuz

İçi için:

2 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı

100 gr süt kaymağı

Yapılışı: Hamur malzemeler birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilir. Biraz ayçiçek yağıyla yağlanır ve 1 saat dinlendirilir, hamur böylece hazır duruma getirilmiştir.

Hamuru açmak için, yumak el ile ezilir; daha sonra merdane ile büyütülür. Elle havada çevrilerek açılır; kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir. Açılan hamurun ortasına iç malzemesi konularak, tekrar dört köşesinden içe doğru katlanır; tavaya yerleştirilerek fırına sürülür. 10-15 dakika fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Katmer servise hazırdır.
44865
YORUMLAR

silligi denemenizi tavsiye ederim cok guzel oluyor

anjelia 05.02.2010 15:16:58
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.