Mahmure

Galeri

Yemek

Urfa tatlıları: Şıllık, paliza, tahinli katmer

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Paliza

Malzemeler

1 kg süt

2 bardak su

4 yemek kaşığı nişasta

Şurubu için 2 parça şeker boyası (paliza boyası)

3 su bardağı şeker

Yapılışı: Süt bir kapta ölçülü suya katılır. Üzerine nişasta eklenerek sürekli karıştırılır. Ocağın üzerine konur ve nişasta kokusu gidinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Bir tepsiye 2 parmak kalınlığında yayılır ve donması beklenir. Şekere 1 bardak su eklenir ve şeker boyası katılarak eriyinceye kadar karıştırılır. Kutu kare şeklinde kesilen palizalar, şurup ve buz eklenerek ikram edilir.
45237
YORUMLAR

silligi denemenizi tavsiye ederim cok guzel oluyor

anjelia 05.02.2010 15:16:58
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.