Galeri

Urfa tatlıları: Şıllık, paliza, tahinli katmer

Güncellenme tarihi:
Paliza

Malzemeler

1 kg süt

2 bardak su

4 yemek kaşığı nişasta

Şurubu için 2 parça şeker boyası (paliza boyası)

3 su bardağı şeker

Yapılışı: Süt bir kapta ölçülü suya katılır. Üzerine nişasta eklenerek sürekli karıştırılır. Ocağın üzerine konur ve nişasta kokusu gidinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Bir tepsiye 2 parmak kalınlığında yayılır ve donması beklenir. Şekere 1 bardak su eklenir ve şeker boyası katılarak eriyinceye kadar karıştırılır. Kutu kare şeklinde kesilen palizalar, şurup ve buz eklenerek ikram edilir.
Yayın tarihi: 03.02.2010
47115
YORUMLAR

silligi denemenizi tavsiye ederim cok guzel oluyor

anjelia 05.02.2010 15:16:58
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.