Mahmure

Galeri

Yemek

Urfa tatlıları: Şıllık, paliza, tahinli katmer

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Şıllık Tatlısı

Malzemeler:

2 su bardağı un

300 gr. ceviz içi

600 gr. şeker

3 yemek kaşığı sade yağ

Yapılışı: Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 bardak su ile hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için yüzeyi yağlanır. Hazırlanan ekmekler sayılarak iki kısma ayrılır. Bir tepsiye ilk yarısı üst üste serilir ve ceviz dökülür. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir ve bıçakla baklava dilimi halinde kesilir.

Hazırlanan şurup sıcak olarak hamura dökülür ve üzeri örtülerek 10 dakika beklenir. Sıcak olarak tepsiyle servis yapılır.
45280
YORUMLAR

silligi denemenizi tavsiye ederim cok guzel oluyor

anjelia 05.02.2010 15:16:58
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.