Mahmure

Galeri

Yemek

Urfa mutfağından eşsiz tatlar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Aya Köftesi

Malzemeler: 250 gr dövülmüş yağsız kara et

2 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı köftelik bulgur

2 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı Urfa İsotu

1 çay kaşığı karabiber

Biraz tarçın

Hazırlanışı: Geniş bir tepsiye bulgur, et, tuz, kırmızıbiber, tarçın, karabiber konur ve azar azar su vermek koşulu ile köfte kıvamına gelinceye kadar karışım yoğrulur. Un eklenip yoğurmaya devam edilir. Köfte tepside bir tarafa alınır.

Ceviz büyüklüğünde köfteden parçalar koparılır; iki aya (avuç) arasında ince ve yuvarlak bir şekil verilerek, bütün karışım bu şekilde yuvarlak haline getirilir. Sıvıyağ bir tavaya alınarak ısıtılır. Köfteler, yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartılan köfteler bir tabağa alınarak, sıcak servis yapılır.
17576
YORUMLAR

ya kazan kebabı böyle yapılaz ben yedi göbekten urfalıyım böyle kazan kebabı görmedim

guzidemergen 18.01.2010 13:16:25

kazan kebabı böyle yapılmaz ki bizde....

guzidemergen 18.01.2010 13:13:51
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.