Mahmure

Galeri

Yemek

Urfa mutfağından eşsiz tatlar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kazan Kebabı

Malzemeler:

6 tane patlıcan (orta boy) 2 tane sivri biber (şerit şeklinde doğranmış) 3 tane domates (küp şeklinde doğranmış) 1 su bardağı su (kaynamış) 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı sıvıyağ

İçi için malzemeler:

Yarım kuzu kıyması (orta yağlı)

1 tane küçük kuru soğan (küçük küçük doğranmış)

1 tane küçük sivri biber (küçük küçük doğranmış)

1 tane küçük domates (küçük küçük doğranmış)

2 diş sarımsak (rendelenmiş)

1 tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı isot

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kara biber

Hazırlanışı: Derin bir kabın içine iç malzemelerinin hepsini koyup hafif yoğurarak iyice karıştırın. Patlıcanların saplarını kestikten sonra verev şeklinde (patlıcanları tamamen kesmeden) aralarında iki parmak eninde boşluklar bırakarak patlıcanların üzerinde kesikler oluşturun.

Patlıcanların kesik kısımlarını önceden hazırladığınız iç malzemeyle doldurun. Doldurmuş olduğunuz patlıcanların kesik kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerlerini doğramış olduğunuz domates ve biberlerle kapatıp tuz, yağ ve sunu ekledikten sonra bir pişirme taşı veya bir tabak üzerine kapatıp kısık ateşte patlıcanlar pişene kadar pişirin. Yemeğiniz pişince yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra istediğiniz şekilde servis yapın.
17436
YORUMLAR

ya kazan kebabı böyle yapılaz ben yedi göbekten urfalıyım böyle kazan kebabı görmedim

guzidemergen 18.01.2010 13:16:25

kazan kebabı böyle yapılmaz ki bizde....

guzidemergen 18.01.2010 13:13:51
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.