Galeri

Urfa mutfağından eşsiz tatlar

Güncellenme tarihi:
Sogülme

Malzemeler:

3 adet bostan patlıcanı

3 adet istediğiniz tür yeşil biber

250 gr kıyma

1 su bardağı sarımsaklı yoğurt

2 veya 3 diş ayrıca ezilmiş sarımsak

Sıvıyağ, tuz, pulbiber

Yapılışı: Patlıcanlar ve biberler közlenir. Kabukları soyulup bir bıçak ve çatal yardımıyla doğranıp ezilir ve ezdiğiniz sarımsak ve çok az tuzla karıştırılır. Diğer taraftan kıyma kavrulur. Servis tabağına alınana patlıcanların yarısına yoğurt diğer yarısına kıyma dökülür. Karıştırmadan. Bir küçük tavada yağ kızdırılır ve içine pul biber atılıp hemen altı kapatılır. Kızdırılmış yağı yemeğinizin üstüne gezdirin.
Yayın tarihi: 12.01.2010
18313
YORUMLAR

ya kazan kebabı böyle yapılaz ben yedi göbekten urfalıyım böyle kazan kebabı görmedim

guzidemergen 18.01.2010 13:16:25

kazan kebabı böyle yapılmaz ki bizde....

guzidemergen 18.01.2010 13:13:51
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.