Mahmure

Galeri

Yemek

Urfa mutfağından eşsiz tatlar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Ağzı yamuk

Malzemeler:

1/2 kg. kıyma

4 su bardağı un

200 gr. ceviz içi

3 su bardağı sıvı yağ kızartma için

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz



Hazırlanışı: Kıyma et, bir tavaya konur, çok az su ve tuz ilave edilip pişirilir. Suyunu çekinceye kadar kavrulur (15-20 dakika). Kavrulan et, ateşten alınır karabiber ve ceviz içi konarak karıştırılmaya devam edilir.

3 su bardağı un bir kaba alınarak içine tuz atılır ve su konur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır ve dinlendirilmeye (5-10 dakika) bırakılır. Hazırlanın hamur, ceviz büyüklüğünde yumaklara ayrılır ve daire şeklinde un yardımı ile açılır. Hazırlanmış içten bir kaşık konur, ağzı incir şeklinde bir yerde toplanarak açılmamak kaydıyla kapatılır. Yağ bir tavaya alınarak kızdırılır ve içine ağzı yumukların başı alta gelmek koşuluyla atılır iki taraf pembeleşinceye kadar kızartılır. Sıcak servis yapılır.

Not:

1. Bu börek yaz mevsiminde yoğurt ile kış mevsiminde eşkili ile servis yapılır.

2. Ağzı yumukların ağzı ne çok sıkılmalı ne de çok gevşek bırakılmalıdır. Ağzı çok sıkılırsa, içi hamur kalır; gevşek olursa da yağda kıyması dağılır.
17419
YORUMLAR

ya kazan kebabı böyle yapılaz ben yedi göbekten urfalıyım böyle kazan kebabı görmedim

guzidemergen 18.01.2010 13:16:25

kazan kebabı böyle yapılmaz ki bizde....

guzidemergen 18.01.2010 13:13:51
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.