Mahmure

Galeri

Yemek

Ünlülerden Yılbaşı Mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
TATLILAR

İRMİK HELVASI (6 kişilik)

İSMAİL ACAR

300 gr irmik
100 gr riviera zeytinyağı
50 gr file badem
200 gr toz şeker
250 ml yağsız süt
200 ml su
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

İrmik, yağ ve bademler 15 dakika kadar kısık ateşte kavrulur. Bu sırada ayrı bir tencerede süt, su, şeker ve limon kabuğu rendesi kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtılır. İrmikler kavrulduktan sonra şeker, süt, su karışımı ile karıştırılır, 5 dakika sonra ateşten indirilir ve yaklaşık 40-45 dakika kadar demlenmeye bırakılır.

Demlenme esnasında, kapağın altına kuru bir bez veya havlu kağıt koyarsanız buharı çeker ve demlenme daha hızlı olur. Arzuya göre toz tarçın veya tarçın çubuğu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Not: Bu irmik helvası oldukça az yağ ve şeker içermektedir. Şayet daha tatlı tercih ederseniz servis esnasında üzerine pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
163782
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.