Mahmure

Galeri

Yemek

Ünlülerden Yılbaşı Mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
ZEYTİNYAĞLI DETOKS KEREVİZİ (4 Kişilik)

SELAHATTİN DÖNMEZ

2 adet orta boy taze kereviz ve yaprakları
2 adet küçük boy taze patates
2 adet küçük boy taze havuç
2 adet tatlı kırmızı biber
2 adet küçük boy kırmızı kuru soğan
1/2 taze limon
1 çay bardağı natürel sızma zeytinyağı
Tuz
1 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı taze ince kıyılmış dereotu, kişniş, maydanoz ve nane karışımı

Ek bilgi; 30 dakika pişirme süresi / 1 porsiyon 325 kalori içerir.

Küp küp doğranmış kırmızı kuru soğan ile ince ince kıyılmış tatlı kırmızı biberler malzemede belirtilen zeytinyağının bir kısmı ile hafif sotelenir. Daha sonra üzerine ayrı bir yerde iyice temizlenip, yıkanmış ve iri küpler halinde doğranmış olan kereviz ve yaprakları, havuç ile patates eklenir.

Daha sonra geri kalan zeytinyağı dökülür, 1 adet kesme şeker koyulur, yarım limon iyice sıkılarak karışıma eklenir ve az tuz ile malzemelerin üzerini 1 parmak kadar geçecek şekilde 1 çay bardağı kaynar su eklenir. Yarım saat kadar kapağı açılmadan pişirilir. Pişirilen kereviz cam veya porselen servis tabağına koyulur. Üzerine kıyılmış taze yeşillik karışımı serpilir ve servise hazır hale getirilir.

Not: Kerevizleri ayıklarken içinde gördüğünüz gri damarları da ayıklayın, böylece pişince bembeyaz gözükeceklerdir.
163368
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.