Mahmure

Galeri

Yemek

Ünlülerden Yılbaşı Mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
BAKLA FAVA (4 Kişilik)

GÜLİZ HASMAN

1/2 kg bakla içi (kuru bakla)
1 su bardağı (200 ml civarında) natürel sızma zeytinyağı
3 adet soğan
5 su bardağı su
1/2 çorba kaşığı şeker
Tuz
Dereotu
Limon

Soğanlar piyazlık doğranıp zeytinyağında hafifçe kavrulur ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra akşamdan ıslatılmış bakla içine koyulur. Tuz ve şeker ilave edilerek pişirilir, gerekirse biraz daha sıcak su ilave edilir, piştikten sonra baklalar kevgirden geçirilip püre haline getirilir.

Bu arada 1 çorba kaşığı doğranmış dereotu eklenir, servis tabağına koyulur, üzerine zeytinyağı ve limon ilave edilip, dereotu ile süslenir.

Not: Favayı ateşten indirdikten sonra dereotlarını eklerseniz daha yeşil ve güzel gözükecektir.
163829
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.