Mahmure

Galeri

Yemek

Ünlülerden Yılbaşı Mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
ZEYTİNYAĞLI SEBZELER

KİŞNİŞ OTLU BARBUNYA FASULYESİ (4 kişilik)

FULYA TERİM

1 kg taze barbunya
1 çay bardağı natürel sızma zeytinyağı
5 adet kesme şeker
1 adet havuç
1 adet patates
5 adet büyük boy domates
2 çorba kaşığı domates püresi
1 adet soğan
1 çorba kaşığı ince doğranmış kişniş otu
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat

Barbunyaları 10 dakika kadar 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek haşlayın. Ayrı bir tencerede doğranmış soğanı zeytinyağı ile kavurun, daha sonra küp küp doğranmış havucu ekleyip kavurmaya devam edin. Üstüne domatesleri rendeleyip, domates püresi ile karıştırın. Barbunyayı bu karışıma ekledikten sonra kesme şekerleri ve tuzu ekleyin.

Önce 5 dakika kaynatın daha sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyerek 20 dakika kadar çok kısık ateşte kaynatın. Patatesleri ekleyin. Bu esnada şayet suyunu tamamen çekmişse yarım bardak sıcak su ilave edin. Barbunyaların piştiğinden emin olunca kişniş otlarını da ekleyin ve ateşten alın.
163766
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.