Mahmure

Galeri

Yemek

Ünlülerden Yılbaşı Mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
ANA YEMEKLER

LİMON SOSLU TAVUK (4 kişilik)

DOLUNAY SOYSERT

500 gr kemiksiz tavuk but
300 gr yoğurt
1 demet dereotu
2 limonun suyu
3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı safran
1/2 çay kaşığı karabiber

Genişçe bir tavaya zeytinyağı koyup tavukları 5-6 dakika pembeleştirin. Daha sonra yukarıda yazılmış olan bütün malzemeleri bir mutfak robotundan geçirin.

Bu kıvamlı harcı tavukların üzerine dökün. Kısık ateşte 15 dakika mümkünse bir kapak kapatarak pişirin. Üzerine varsa lime ya da limon kabuğu rendeleyerek servis yapın. Afiyet olsun...

Not: Özellikle Hint baharatlarını kullanırken baharatı yarım fincan ılık suda çözdürürseniz daha doğru bir renk ve lezzet elde edersiniz.
163334
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.