Mahmure

Galeri

Yemek

Ünlülerden Yılbaşı Mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
EKMEK

ZEYTİNLİ EKMEK (8 Kişilik)

ÜMİT ÜNAL

3oo ml ılık su
10 ml (1 çorba kaşığı) natürel sızma zeytinyağı
450 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 gr (4 çay kaşığı) kuru maya
55 gr toz parmesan peyniri
55 gr kurutulmuş domates
10 yaprak fesleğen

Fesleğen ve kurutulmuş domatesleri küçük parçalar halinde keserek hazırlayın. Unu eleme aracınız varsa birkaç kez elekten geçirerek inceltin. Geniş bir keramik kap içinde inceltilmiş un, kuru maya, zeytinyağı, su, tuz ve toz şekeri karıştırıp bu karmayı hamur haline gelene kadar yoğurıp, elinize yapışan harcı yine un ekleyerek temizleyebilir ve tekrarlayabilirsiniz.

Yoğurma işlemi 20 dakika kadar devam edebilir, işlem tamamlanmadan 5 dakika önce küçük parçalara getirdiğiniz kuru domates, toz parmesan peynirini ve fesleğenleri bu harca eklemenizi tavsiye ediyorum. Hamur haline gelen bu karışımı düz bir keramik tabak üstüne yerleştirerek hamurun üzerini pamuklu bir kumaş ile kapatarak 30 dakika dinlenmeye bırakın. Maya etkisi için dinlenme yeri olarak ışıklı bir dolap ya da hafif ılık bir ortam seçebilirsiniz (oda sıcaklığı ya da 25-30 derecede).

Bu arada fırın sıcaklığını 190-200 dereceye getirin, fırın tepsinizi hafif yağlayın ya da fırın kağıdı ile kaplayarak hazırlayın. Dinlenen hamurunuza yuvarlak bir form vermeye çalışıp istediğiniz formu vererek hamurun üstünü su ile hafif ıslatarak sonuçlandırabilirsiniz. Derin olmayan bıçak kavisleriyle köy ekmeği deseni verebilirsiniz. Fırına yerleştirdikten maksimum 50 dakika sonra sıcak ekmeğinize kavuşabilirsiniz.
163337
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.