Mahmure

Galeri

Yemek

Tuzlu kurabiye ve poğaçalar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
ZEYTİNLİ ÇÖREK

6 kişilik

Gerekli malzeme:

• 4 su bardağı un
• 1 çay bardağı ayçiçek yağı
• 2 çay kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı ılık süt
• 100 gr eritilmiş tereyağı
• 1 paket kuru maya (11 gr)

Üzeri için:
• 1 yumurta sarısı
• Susam

İç harcı için:
• 200 gr çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin

HAZIRLANIŞI: Unu derin bir kaba alın. Üzerine maya, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt, tereyağı ve ayçiçek yağını ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için 45 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye ayırın. Hamurları un serptiğiniz mutfak tezgahında yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın. Üç parmak kalınlığında dikdörtgenler kesin. Üzerine zeytinleri serpin. Uzunlamasına rulo şeklinde kıvırın. Kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Yaklaşık 20-25 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
529587
YORUMLAR

nekadar sure dayanir peki?

ayse 10.05.2012 17:19:34
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.