Mahmure

Galeri

Yemek

Tuzlu kurabiye ve poğaçalar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
TUZLU KURABİYE

8-10 kişilik

Gerekli malzeme:

• 2 yumurta
• 200 gr margarin
• 1 çay bardağı ayçiçek yağı
• 4.5 su bardağı un
• 1 tatlı kaşığı mahlep
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 paket kabartma tozu
• Tuz

Üzeri için:
• Çörek otu
• Susam

HAZIRLANIŞI: Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Bir yumurta, bir yumurtanın sarısı, eritilmiş margarin, ayçiçek yağı, un, mahlep, şeker, sirke, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru yağlanmış bir zeminde 1 cm kalınlığında olacak şekilde açın. Şekilli kurabiye kalıplarıyla kesip üzerine yumurta akı sürün. Susam ve çörek otu sepin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın.
529692
YORUMLAR

nekadar sure dayanir peki?

ayse 10.05.2012 17:19:34
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.