Mahmure

Galeri

Yemek

Tuzlu kurabiye ve poğaçalar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
PEYNİRLİ ÇÖREK

6-8 kişilik

Gerekli malzeme:

• 3 su bardağı un
• 1 yumurta
• Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
• Yarım su bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı ılık su
• 20 gr yaş maya
• Tuz

Üzeri için:
• 1 yumurta sarısı
• Susam

İç harcı için:
• 300-400 gr beyaz peynir
• 7-8 kurutulmuş domates (zeytinyağında yumuşatılmış)
• 1 demet kıyılmış maydanoz
• 1 kahve fincanı ayçiçek yağı

HAZIRLANIŞI: Unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra mayayı ilave ederek yarım su bardağı ılık suyla birlikte parmak uçlarınızla karıştırın. Yumurta, ayçiçek yağı ve yoğurdu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Ilık bir ortamda mayalanması için yaklaşık 45 dakika bekletin. İç harcı için ayçiçek yağı hariç diğer malzemeyi karıştırın. Hamuru üç parçaya bölün. Tezgaha un serpip yarım parmak kalınlığında merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın. Her tarafını ayçiçek yağı ile yağlayın. Peynirli ve kurutulmuş domatesli harcı üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. Kalan iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 20 dakika daha tepside mayalandıktan sonra önceden ısıttığınız 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Servis yapın.
530772
YORUMLAR

nekadar sure dayanir peki?

ayse 10.05.2012 17:19:34
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.