Mahmure

Galeri

Yemek

Tuzlu kurabiye ve poğaçalar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
PAMUK POĞAÇA

6 kişilik

Gerekli malzeme:

• 1 paket yaş maya
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı ayçiçek yağı
• Yarım çay bardağı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 su bardağı ılık su
• Aldığı kadar un ÜZERİ İÇİN
• 1 yumurta sarısı
• Çörek otu

HAZIRLANIŞI: Ilık süte mayayı ekleyip karıştırarak eritin. Ayçiçek yağı, şeker, tuz, ılık su ve aldığı kadar unu ekleyip yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açtığınız hamurların içine dilediğiniz iç malzemeyi paylaştırıp kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmaları için bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
529583
YORUMLAR

nekadar sure dayanir peki?

ayse 10.05.2012 17:19:34
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.