Mahmure

Galeri

Yemek

Tencereler dolusu reçel pişirme zamanı!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Mandalina reçeli

Gerekli malzemeler:

2 kg küçük boy mandalina

1 avuç karanfil

2 kg toz şeker

750 ml su

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Mandalinaları kaynar su dolu tencereye atıp, 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Mandalinaların üzerine karanfil saplayıp, toz şeker serpin ve 2 gece dinlendirin. Su ilave edip kıvam alana kadar kaynatın. Limon suyu ekleyip 2- 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.
44604
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.