Tencereler dolusu reçel pişirme zamanı!
.
Antep fıstığı reçeli
Gerekli Malzemeler:1 kg çağla antepfıstığı1.2 kg toz şeker1.5 litre suYarım limonun suyuHazırlanışı:Kabuk bağlamadan (çağla) toplanmış antep fıstıklarını tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Suyunu süzüp, toz şeker ilave edin ve 2 gece dinlendirin. Su ekleyip kıvam alana kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin ve 2-3 dakika kaynatın. Cam kavanozlara doldurun.Maria'nın notu: Reçellerinizin şekerleşmesini istemiyorsanız cam kavanozlarınızı iyice yıkayıp kurulayın. Ve reçellerinizi bu kavanozlara doldurun Reçelleri uzun süre saklamak isterseniz, kapağı sıkıca kapanmış reçel dolu cam kavanozları ters çevirip, kaynar su dolu tencerede, 2-3 dakika kaynatın. Reçellerinizi bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz.
Limon reçeli:
Gerekli Malzemeler:2 kg küçük boy limon1 avuç karanfil2 kg toz şeker750 ml suYarım limonun suyuHazırlanışı:Limonları bol suyla yıkayıp kurulayın. Kaynar su dolu tenceraye atıp 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Limonların kabuklarını rendeleyin. Üzerine karanfil ve toz şeker ekleyip 2 gece dinlendirin. Su ilave edip kıvam alana kadar kaynatın. Limon suyu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.
Mandalina reçeli
Gerekli malzemeler:2 kg küçük boy mandalina1 avuç karanfil 2 kg toz şeker750 ml suYarım limonun suyuHazırlanışı:Mandalinaları kaynar su dolu tencereye atıp,2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Mandalinaların üzerine karanfil saplayıp, toz şeker serpin ve 2 gece dinlendirin. Su ilave edip kıvam alana kadar kaynatın. Limon suyu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Camkavanozlara doldurun.
Karadut reçeli
Gerekli Malzemeler:1 kg karadut1 kg toz şeker1 litre suYarım limonun suyuHazırlanışı:Karaduta yarım kg toz şeker ekleyip, 1 gece dinlendirin. Kalan yarım kg toz şeker ve suyu kaynatın. KArışım kıvam alınca karadutu ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. Limon suyu ilave edip, 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.